نبشی چیست؟ | معرفی انواع، کاربرد و ویژگی های آن

مشخصات فنی انواع نبشی

نبشـی ها از لحاظ نوع ظاهری به دونوع تقسیم می شوند که با توجه به ظاهر آن می توان متوجه تفاوت آنها شد

  • نبشی بال مساوی
  • نبشی بال نامساوی
نبشی

نبشی بال مساوی:
همانگونه که از اسمش مشخص است پروفیل هایی که دو بال قائم آن ها یکسان و همراه با حرف ال تنها (L ) یک عدد درج شده باشد پروفیل بال مساوی گویند. بعنوان مثال علامت L300 نشان دهنده پروفیل با بال مساوی و سایز ۳۰۰ میلیمتر می باشد.

نبشی بال نامساوی:
در برخی موارد امکان استفاده از پروفیل با بال مساوی وجود ندارد به همین دلیل از نوع نامساوی آن استفاده می گردد. این نوع محصول با استاندارد های ST37 و ST52, ST44 در بازار موجود می باشد که در نقشه ی ساختمان با درج سایز هر دو بال در کنار حرف L مشخص می شود. بعنوان مثال L 300*200 نشان دهنده پروفیل با دو بال به اندازه های ۳۰۰ و ۲۰۰ میلیمتر می باشد.

کاربردهای نبشی

اگر شما هم از آن دسته افرادی باشید که با این آهن آلات سر و کار دارند باید بدانید که معمولا از آن در ساخت انواع چهارچوب‌ها، پایه‌ها، پایه‌های ستونی جهت ایجاد فنس، ساخت پلکان، ساخت دکل و خرپا، ساخت درپوش و سقف‌های سبک، ساخت شیروانی، ساخت مهره‌های مرتفع و از همه مهم تر برای ساخت پشت بندها و مهارهای جانبی بین ستون‌ها از این محصول استفاده می‌کنند. البته بهتر است بدانید که نوع فلزی آن در سازه‌ها به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر این از نوع فلزی این محصول به عنوان پشت بند یا سفت کننده جهت اتصال تیر و ستون استفاده می‌کنند.
در برخی موارد نیز از آن به عنوان مهار کننده‌ی نیروی وارده از تیر به ستون استفاده می‌شود. گاهی اوقات نیز از سازه‌های فولادی یک نبشی به عنوان تیرهایی جهت حمایت از بارهای توزیع شده استفاده می‌کنند. از دیگر کاربردهای آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • از این محصولات در اندازه‌ی ۵۰ تا ۱۵۰ میلی متری جهت اتصالات گوناگون استفاده می‌کنند.
  • استفاده از نوع لقمه‌ای این محصول در سازه‌های مربوط به آسانسور
  • به کارگیری تیرچه نبشی در سقف‌های کرومیت
  • به کارگیری در باد بندها و سازه‌های LSF
  • اتصالات ساده در سازه
  • ساخت ستون و خرپا
  • ماشین آلات صنعتی
  • مهار دیوارهای سفالی
  • دکل‌های انتقال نیرو

انواع نبشی‌ها

این آهن آلات را براساس معیارهای مختلفی می‌توان دسته بندی کرد. در ادامه این دسته بندی‌ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

براساس نحوه تولید

این آهن آلات را براساس نحوه‌ی تولید به دو دسته‌ی پرسی و فابریک تقسیم می‌شوند.

پرسی

این محصولات با استفاده از یک ورق آهنی با طول ۶ متر تولید می‌شوند که به آن شکل می‌دهند و به صورت نبشی آهن در می‌آورند. به طور کلی در روش پرسی، ورق‌های رول شده را برش می‌دهند و با استفاده از دستگاهی به نام رول فورمینگ، آن‌ها را به روش نورد سرد به محصول نهایی تبدیل می‌کنند. در این روش زاویه‌ی داخلی تا حد امکان ۹۰ درجه در نظر گرفته می‌شود. معمولا نبشی‌هایی که با این روش تولید می‌شوند به صورت بال مساوی هستند.
جنس این محصولات از فولاد ساختمانی St37 می‌باشد. از آنجایی که قیمت ورق‌های مورد نیاز برای ساخت این محصول به روش پرسی نسبت به بلوم کمتر است، قیمت نبشی تولید شده به این روش کمتر بوده و البته مقاومت کمتری هم دارند.

فابریک

محصولی که در تولید آن از نورد گرم استفاده می‌کنند به نبشی فابریک شهرت دارد. در این روش اسلب‌های گداخته را شکل می‌دهند که خواص مکانیکی متفاوتی نسبت به نوع پرسی دارد. برش کاری، سوراخکاری و خم کردن این محصول بسیار راحت است و به همین دلیل است که از آن‌ها در مواردی که نیاز به انجام این موارد است استفاده می‌کنند. یکی از این کاربردهای ساخت قفسه‌های آهنی برای نگهداری کالا می‌باشد.
برای تولید نبشی‌ها به این روش ابتدا شمش‌های فولادی را درون کوره‌های حرارتی قرار داده و آن را حرارت می‌دهند. سپس آن را از قفسه‌های نورد عبور می‌دهند که سبب افزیش طول آن‌ها و کاهش مقطع این محصول می‌شود. سپس دوباره آن را از قفسه‌های نورد عبور می‌دهند و در سایزهای مختلف برش می‌دهند.

مدیریت سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *