
تفاوت میلگرد و آرماتور و کاربرد آن
اجرای صحیح عملیات بتنریزی و سقفریزی در پروژههای ساختمانی و عمرانی نیازمند دانش لازم در زمینه مهندسی عمران سازه و فهمیدن تفاوت میلگرد و آرماتور است. ابتدا برای فهمیدن فرق میلگرد آرماتوربندی نیاز است با مفهوم کلی آرماتور و میلگرد آشنا شوید.
برخی مواقع ممکن است افراد این دو مفهوم را در کنار هم استفاده کنند. در واقع میتوان گفت آرماتور شکل تغییر یافته میلگرد، تحت عملیات حرارتی است. در این مقاله سعی شده است به تمامی موضوعات مربوط به میلگرد و آرماتور پرداخته شود تا به همه سوالات شما مخاطبان در این مورد پاسخ داده شود.
آرماتور چیست؟
آرماتور، در واقع میلگردی است که پس از انجام عملیاتهایی مانند خمکاری، برش، جوش یا اتصال با مفتول، آماده نصب درون بتن شده باشد. بهبیان سادهتر، زمانیکه میلگرد برای ایفای نقش سازهای در بتن مسلح آمادهسازی میشود، به آن آرماتور میگویند. هدف از بهکارگیری آرماتور در بتن، جبران ضعف کششی بتن و افزایش استحکام و دوام سازه است. معمولاً از میلگردهای آجدار برای این منظور استفاده میشود تا اتصال مؤثرتری بین بتن و فولاد ایجاد شود. بنابراین، آرماتور بخشی کلیدی از اسکلت پنهان هر سازه بتنی است که بارهای کششی را تحمل کرده و به ایمنی و پایداری آن کمک میکند.