
دلایل کلی تغییر قیمت میلگرد
بهطورکلی، چند سالی است که بازار خرید و فروش میلگرد و دیگر آهنآلات، ثبات چندانی نداشتهاند. مهمترین پارامتری که میتوان به آن اشاره کرد، نوسان نرخ ارز و به بیانی دیگر بالا رفتن نرخ دلار بوده است؛ این موضوع سبب شده تا کارخانهها، مواد اولیه خود را گرانتر بخرند و در نهایت مجبور شوند که قیمت نهایی محصولاتی مانند میلگرد را بالا ببرند. عوامل دیگری نیز وجود دارند که از جمله آنها میتوان به روند صادرات و واردات، قیمت مشخص شده از سمت هر کارخانه، تغییر هزینه حمل و نقل و تصمیمات دولتی در این حوزه، اشاره کرد.
قیمت میلگرد میانه در خرداد 1401 افزایشی بود یا کاهشی؟
در خرداد ۱۴۰۴، قیمت میلگرد میانه با نوسانات محسوسی همراه بود و روند ثابتی نداشت. این محصول در ابتدای ماه با نرخ حدود ۳۵,۱۸۰ تومان برای هر کیلوگرم معامله میشد، اما در ادامه، بهویژه در روزهای ابتدایی خرداد، کاهش یافت و تا محدوده ۳۳,۹۱۰ تومان نیز پایین آمد.
این تغییرات ناشی از عواملی مانند نوسان نرخ ارز، تغییرات بازار شمش فولادی، میزان تقاضا در بازار داخلی و سیاستهای عرضه کارخانه بود. بهطور کلی، بازار میلگرد میانه در خردادماه رفتوبرگشتی و ناپایدار بود و نمیتوان برای آن یک روند صعودی یا نزولی مشخص در نظر گرفت.