
ناودانی سبک و سنگین چه تفاوتهایی دارند؟
در صنعت ساختمانسازی انواع مختلفی از پروفیلهای فلزی استفاده میشود، تا جاییکه میتوان بیشترین کاربرد انواع مقاطع فلزی را در صنعت ساخت و ساز دانست.
از جمله پروفیلهای نام آشنا و پرکاربرد صنعت ساختمانسازی، ناودانی است.
هر چند انواع مخصوصی از این محصول تولید میشود که کاربردهای دیگری نیز در صنایع مختلف دارد. ناودانی آلومینیومی، ناودانی گالوانیزه و ناودانی استنلس استیل سه نوع معروف ناودانی هستند که با توجه به محل استفاده کاربردهای مختلفی دارند. ساختمان این نوع پروفیل فلزی
که در گروه پروفیلهای باز قرار میگیرد، متشکل از یک جان و دو بال است که اتصال آنها به یکدیگر به شکل حرف U یا C انگلیسی است. این شکل ظاهری، ناودانیها را به ساختاری برتر برای استفاده در پروژههای ساختمانی تبدیل کرده است.
در گذشته فرآیند تولید پروفیل ناودانی به شکل امروزی نبوده و به روش پرسی تولید میشد. به این صورت که یک ورق فولادی از عرض ورق دوبار خم شده و به صورت عمود بر هم، ناودانی را ایجاد میکرد. اما این محصول امروزه به روش فابریک (درجا) تولید میشود.
البته نورد گرم و سرد نیز از دیگر روشهای تولید ناودانی به شمار میرود. از طرفی در صنایع به خصوص صنعت ساختمانسازی برای استفاده از ناودانی تقسیمبندی بر اساس وزن انجام شده که دو نوع ناودانی سبک و سنگین را تعریف میکند؛ در این مقاله از آهن آنلاین به بررسی انواع پرکاربرد ناودانی سبک و سنگین و تفاوت آنها با یکدیگر میپردازیم.