استاندارد میلگرد ساده
مطابق استاندارد روسی (GOST 5781) میلگرد ساده با کد A1 شناخته میشود. در استاندارد ایرانی (ISIRI 3132) این نوع میلگرد را با کد س240 (معروف به فولاد 240) میشناسند.
کاربردهای میلگرد ساده
میلگرد ساده به دلیل خواص مکانیکی ضعیفتر نسبت به میلگرد آجدار و از سوی دیگر به دلیل قابلیت بالاتر برشکاری، خمکاری، تراشکاری، آهنگری و جوشکاری آسانتر، در صنعت کاربرد بیشتری نسبت به ساختمان یافته است. از میان کاربردهای صنعتی آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قطعات محوری مانند شافت دنده در گیربکسها
- قاب و قطعات در خودروسازی
- اجزای سازهای و عملکردی در ماشین آلات
- پیچ، مهره، میخ و اتصالات
- لوازم خانگی و آشپزخانه
- ساخت مبلمان
- تجهیزات الکترونیکی
- لوازم و تجهیزات ورزشی
البته از میلگرد ساده در ساختمانسازی نیز استفاده میشود:
- به عنوان دورپیچ در آرماتوربندی
- به عنوان میلگرد حرارتی در سقف تیرچه بلوک (که البته کاربرد آن نادرست اعلام شده است)
- ساخت خاموت
- به عنوان شافت در نمای ساختمان و صنعت
فرایند تولید میلگرد ساده
میلگرد ساده مراحلی مشابه میلگرد آجدار را در مسیر تولید به روش نورد گرم طی میکند. پیشگرم کردن شمش یا تختال در دمای بالاتر از 1000 درجه سانتیگراد، نورد توسط غلتکهای مخصوص، رفع اعوجاج و تاب میلگرد، کلاف پیچی و یا برش در طول شاخه مورد نظر و نهایتاً انتقال به بخش بستهبندی و انبار.
تولیدکنندگان میلگرد ساده در ایران
در ایران که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان میلگرد در جهان است، کارخانجات متعددی مشغول تولید میلگرد ساده هستند. از میان آنها میتوان به ذوب آهن اصفهان، فولاد خراسان (نیشابور)، کویر کاشان، یزد، نورد نوین متین، آذر گستر سدید، آیین صنعت، گلستان، نورد تهران، نورد فولادکاران افق، ابهر و نطنز و… اشاره کرد.
عوامل مؤثر بر قیمت میلگرد ساده
قیمت میلگرد ساده همانند هر کالای دیگری، تحتتأثیر عوامل مختلف، دچار نوسانات قیمتی است. برخی از این عوامل شناخته شده و قابلپیشبینی بوده و سایر آنها،