پروفیل چیست ؟

کاربرد پروفیل :

پروفیل (steel profiles)مصارف زیادی در ساختمان سازی، صنعت و راه سازی دارد، اما بیشترین کاربرد آن در ساخت در و پنجره های آهنی می باشد.

پروفیل ها بشکل مربع و مستطیل وجود دارند که در مقاطع کوچک آن جهت نرده های فلزی برای در و پنجره ها، راه پله ها، نرده کشی دیوارهای کارخانه ها، پیاده روها و نیز خیابانها استفاده می گردد، اما مقاطع بزرگتر پروفیل ها به ستونی معروف هستند که در ساخت ستون و اسکلت فلزی کاربرد دارد.

استفاده های دیگر پروفیل :

  • در صنعت خودروسازی
  • در ساخت پایه میز و صندلی
  • نوع z آن جهت پوشش سقف سوله ها
  • ساخت چهارچوب درهای بزرگ آهنی با استفاده از پروفیل نبشی
  • ساخت کرکره های مغازه با استفاده از پروفیل ناودانی
  • پروفیل ساختمانی چیست

    پروفیل به طور کلی در دو نوع صنعتی و ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله کاربردهای اصلی پروفیل صنعتی می توان به استفاده آن در صنایع خودرو سازی، نظامی و…  اشاره کرد. کاربرد پروفیل در ساختمان نیز شامل مواردی مانند ساخت درب و پنجره، نرده راه پله، حفاظ تراس، نمای ساختمان، پوشش سقف، کرکره مغازه، لوازم ورزشی، ساخت پل و زیبایی سازی شهری است.

    1. بخش عمده ای از پروفیل در ساخت درب و پنجره آهنی استفاده می شود.
    2. نمونه هایی از پروفیل با اشکال مربع و مستطیل که ابعادی کوچک دارند، برای نرده های فلزی درب و پنجره های منازل، حفاظ کنار پله ها، حفاظ نرده ای برای دیوارهای کارخانه و زمین های خصوصی، نرده پیاده روها و خیابان ها مورد استفاده قرار می گیرند.
    3. مدل های قوطی ستونی مربع و مستطیل شکل که دارای ابعاد بزرگ تر هستند نیز در موارد متنوعی مورد استفاده قرار می گیرند.
    4. پروفیل هایی با مقاطع Z شکل در ساخت سقف سوله ها کاربرد دارند.
    5. پروفیل همچنین در ساخت لوازم پزشکی چون تخت های بیمارستانی، اسباب حمل بیمار و وسایل آزمایشگاهی نیز کاربرد دارند.

    کاربرد پروفیل

    همان طور که در ابتدا گفته شد یکی از مهم ترین و شناخته شده ترین کاربردهای پروفیل، در ساختمان سازی است. در صنعت ساختمان سازی از مصالح فراوانی بهره گیری می شود که هر کدام به نوعی در تکمیل شدن ساختمان نقش دارند. یکی از این مصالح که کاربرد متعددی در ساختمان سازی دارد، پروفیل است. نوع ساختمانی این محصول به نام پروفیل 508 یا پروفیل درب و پنجره در ساخت درب و پنجره به کار می رود. پروفیل هایی که برای ساخت درب و پنجره استفاده می شوند با دو سطح مقطع باز و بسته هستند. از دیگر کاربردهای پروفیل در ساختمان می توان به ساخت نرده راه پله، حفاظ تراس و نمای ساختمان اشاره کرد.

 

بررسی جنس پروفیل

در واقع پروفیل مقاطعی تو خالی از جنس آهن است که برای ساخت ‌و ساز و استحکام سازه از آن استفاده می شود. پروفیل ‌ها در شکل ‌های مختلف برای کاربردهای متفاوتی ساخته می ‌شوند. در ابتدا پروفیل در دو دسته صنعتی و ساختمانی قرار می گرفت اما امروزه پروفیل گالوانیزه و کامپوزیت را نیز در دسته ای جداگانه قرار داده اند. در ادامه شما را به طور کامل با انواع پروفیل ها آشنا خواهیم کرد. برای بررسی دقیق تر دسته بندی این محصول می توانید به مقاله انواع پروفیل فولادی مراجعه نمایید.

  • پروفیل ساختمانی:

به آن گروه از محصولاتی گفته می شود که در صنعت ساختمان سازی از آن ها بهره گرفته می شود. این نوع پروفیل ها اهمیت بسیار بالایی دارند. این محصول در ساخت درب و پنجره های آلومینیومی خانه ها سهم بسزایی دارد. پروفیل نوع ساختمانی شامل چند شکل است:

  1. نورد گرم: این محصول از نورد گرم شمش فولادی ساخته شده و قوطی شکل است.
  2. نورد سرد: این نوع با شکل دادن ورق های فولادی با استفاده از روش خم کردن و پرس تولید می شود. محصولات تولید شده با این روش جهت کارهای سبک ساختمانی مانند ناودانی، تیرهای تکیه گاه سقف کاذب و چارچوب درهای ساختمان مناسب هستند.
  3. مرکب: این مدل از به هم پیوستن و ترکیب دو نوع سرد و گرم به وجود می آید.
  • پروفیل صنعتی:

پروفیل صنعتی یکی از محصولاتی است که در صنایع مختلف مانند خودرو سازی، صنعت نظام و غیره استفاده می شود. این نوع پروفیل ها استفاده های تخصصی تری نسبت به نوع ساختمانی دارند. در صنعت خودرو سازی از اشکال قوطی مربعی و مربع مستطیلی استفاده می شود. در پروفیل های صنعتی خصوصیات مکانیکی و الکتریکی سطح مقطع از اهمیت زیادی برخوردار است. دانش فنی و تجهیزات موجود در کارگاه های تولید پروفیل صنعتی حرف اول را می زند. به همین دلیل، هر کارگاهی قادر به تولید این نوع پروفیل نیست.

  • پروفیل مدل کامپوزیتی:

امروزه کامپوزیت ها سهم زیادی را در صنایع مختلف به خود اختصاص داده اند و پروفیل های مدل کامپوزیتی که در برابر خوردگی مقاوم تر از نوع معمولی آن بوده در مناطقی که شرایط آب و هوایی موجب بالا رفتن میزان خوردگی می شود بسیار متداول شده است. مقاومت بالای این کالا در برابر خوردگی، طول عمر سازه در برابر ارتعاشات را نیز افزایش می دهد. مقاومت بالا در برابر ارتعاشات باعث شده این نوع پروفیل برای مقاوم سازی ساختمان ها در مکان های زلزله خیز انتخابی مناسب باشد. این ویژگی کاربردی در کشور زلزله خیز ایران نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. در حال حاضر مناطقی که میزان خوردگی فلزات در آن جا بالاست مانند ارومیه یا ساختمان های جنوب کشور با مشکل خوردگی دست و پنجه نرم می کنند که با استفاده از کامپوزیت می توان این مشکل را تا حدودی برطرف ساخت. کامپوزیت همچنین در پل ‌ها که به دلیل رطوبت زیاد احتمال خوردگی وجود دارد به ‌شدت کارآمد هستند. از دیگر مزایای استفاده از کامپوزیت باید به سبک تر شدن سازه نیز اشاره داشت البته این موضوع نسبت به دیگر ویژگی ها از اهمیت کمتری برخوردار است.

مدیریت سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *